måndag 1 augusti 2011

Augusti är början av skördetiden

Idag kliver vi in i augusti. Min man har namnsdag och jag har börjat att jobba. Det är även dags att så smått börja skörda och skördetiden står för dörren. Inom kort kommer Bondens Marknad starta på borgården inne i stan på lördagarna. Tills dess njuter vi av fortsatta fantastiska sommardagar. Sommaren innebär en helt annan modell av matlagning tycker jag. Mustiga grytor, soppor och långkok känns avlägset, medan fräscha matiga sallader, mat från grillen, fisk och skaldjur känns mera rätt.

Igår åt vi en bulgursallad till den grillade filén. Jag kokade bulgurn enligt anvisning med lite buljong. Undertiden skar jag och fräste en squash, förvällde bönorna jag skördat dagen innan, skar rödlök, tomat, röd paprika och purjölök. Blandade sedan allt med bulgurn och tillsatte riktigt med basilika. Jag smaksatte sedan med olivolja, citronsaft, salt och peppar. En helt klart godkänd ljummen bulgursallad. Vi åt grillad fläskfilé och hade thatziki till...ett glas rött slank också med.

Bild:privat!

1 kommentar:

  1. Mums låter som ett recept i min smak! Ska testas när carbs återupptas :)

    SvaraRadera