tisdag 13 september 2011

Det är få saker

i livet som slår en riktig äppelkaka. Som den här. Den är gudomlig!! Och plättlätt. Servera vipsad grädde, glass eller vaniljsås till OM man vill.

Bild:Privat!

Äppelkaka

0,5 msk malen kanel
2 msk socker
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 2 st ägg
2 dl strösocker
100g smör
2 st äpplen

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel. Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar