Bild:Privat!
Äppelkaka
0,5 msk malen kanel
2 msk socker
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl strösocker
100g smör
2 st äpplen
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel. Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar