måndag 5 september 2011

Mer squash

Bild:Lånad!

Eftersom trädgårdslandet fullkomligt svämmar över av squash behövde jag fler recept. Gissa min glädje när jag slog upp tidningen och fann ett helt uppslag. Idag testade vi soppan till middag, en höjdare för oss vuxna och en soppa väl värd att äta en lördagskväll med goda vänner. Grädda pannkakor till barnen! 

Vitlöksdoftande zucchinisoppa med brietoast

500g zucchini
1 purjolök, sköljd och skuren i bitar
5 vitlöksklyftor, hackade
1msk färsk hackad rosmarin
2 potatisar, skurna i små bitar
2msk smör
2msk olivolja
7dl hönsbuljong
2dl vitt vin
1 citron, saft + lite skal
2dl vispgrädde, lättvispad
2tsk rostad vitlök (finns i kryddhyllan)

Skala zucchinin slarvigt och skär i bitar. fräs purjo, zucchini, vitlök, rosmarin och potatis i smör och olivolja några minuter. Tillsätt buljon och vitt vin, låt koka sakta under lock i cirka 20 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Fördela soppan i skålar, klicka i vispgrädde och strö över rostad vitlök och lite rispat citronskal. Dekorera med rosmarin. Bre smör på brödskivorna. Lägg två skivor brie på varje. Klicka över marmelad, strö över rosépeppar och lägg på en rosmarinkvist. grilla i ugnen i 225 grader tills osten börjar bubbla. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar