måndag 11 juli 2011

Äggfri kaka

Varje gång jag ska baka inför ett kalas eller liknande och någon gäst har någon allergi, då först slår det mig vad lättsamt man har det när man berikats med en allergifri familj! Att bara enkelt kunna välja och vraka bland recept utan att tänka vidare på innehållet mer än att det ska tillmötesgå smaklökarna. Hittade ett recept på äggfri kladdkaka. Hoppas det blir bra!

Tillagning:
150 g smör
2 msk ljus sirap
3,5 dl ekologiskt socker
3 dl ekologiskt vetemjöl
1 dl ekologiskt kakao
1,25 dl vatten, ekologisk mjölk eller grädde

Smält smöret i en stor kastrull. Rör sedan ner sirapen.
Blanda vidare i socker, mjöl och kakao i kastrullen och rör om.
Blanda slutligen i vätskan.
Låt småkoka några minuter under omrörning.
Häll i form, ca 26 cm i dm.
Grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Temp: 175 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar