tisdag 5 juli 2011

Rabarber!

Rabarber måste vara det första riktiga skördetecknet i trädgården? De första späda stjälkarna är fantastiska att bryta av och smakar gudomligt i en paj på försommaren. Skördar man dessutom rabarberna i rätt tid hinner man få ytterligare en skörd. Kanske tre till och med. Faktum är att jag faktiskt igår skördade för tredje gången. Vårt lilla rabarberland + en hel hög rabarber från min pappa har redan hunnit ge oss pajer, saft, flera påsar skurna rabarber i frysen för senare pajer, rabarbersnaps och så igår kokade jag; rabarber och jordgubbssylt. Helt fantastiskt god blev den.

Rabarber och jordgubbssylt
1 liter jordgubbar
1 liter rabarber
1 citron/skalet av den
1 kg syltsocker
Rör samman bär och socker i en gryta. Koka livligt i cirka fem minuter. Skumma väl! Häll över på väl rengjorda varma burkar och förvara svalt.

Vi provsmakade sylten till frukosten och den blev väldigt god och passar lika bra som marmelad -det försäkrar jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar