Bild:Privat!
GRATÄNG:4 portioner/st.
2 msk | smör/margarin |
1 st | stor vitlöksklyfta, hackad |
15 cm | purjolök, strimlad |
4 st | färska tomater, små bitar |
2 st | små squash, tunnskivade |
1 msk | färsk timjan, hackad |
1 st | liten kycklingfilé(el.stekta kycklingrester) |
200 gram | Karl johansvamp el. annan svamp |
3 dl | grädde |
Västerbottenost el. annan god ost, riven | |
salt | |
svartpeppar, grovmalen |
125 gram | bacon, knaperstekt |
gräslök, hacka |
1. Hacka vitlök, strimla purjolök, skiva squashen tunt. Skär bort det hårda på tomaterna och skär dem i bitar, skalet ska vara kvar. Hacka färsk timjan. Ställ allt åt sidan så länge.
2. Skär kycklinfilén i små bitar och stek den i lite smör/margarin och krydda med lite salt och svartpeppar. Skiva el. skär svampen i bitar och stek dem i smör och krydda lite med salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Lägg smör i en stekpanna med höga kanter och fräs vitlök och purjolök däri utan att de tar färg. Lägg ner squashen och låt fräsa med ett tag. Tillsätt tomaterna och låt puttra en stund.
4. Häll i grädde och timjan. Låt koka ihop något. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner de stekta kycklingbitarna och den stekta svampen.
5. Smörj en gratängform med margarin och häll över squashblandningen däri. Strö rikligt med riven ost överst. Gratinera i ugnen ca 20 minuter tills den har fått vacker färg.
6. Under tiden knapersteker du bacon, klippt i mindre bitar och hackar gräslöken. Tag ut gratängformen och strö över baconklippet och gräslöken. Servera med kokt råris e.dyl.
Bild:Privat!
Mums, det måste vi testa framöver!!
SvaraRadera